Skip to main content

Afgelopen weekend hebben we de opening van het Siggy Theater in Beverwijk gevierd. Met vrijdag een officieel moment voor bestuurders en sponsors en zaterdag feest voor cliënten, vrijwilligers en buurtbewoners.

Intiem theater
Het Siggy Theater is een uniek, gezellig en intiem buurttheater, waar lokale artiesten op laagdrempelige wijze kunnen repeteren of optreden en ruimte voor verhuur of speciale bijeenkomsten. Het theater wordt gerund door cliënten van onze dagbesteding, die er naast hun gastheerschap ook hun eigen zang-, dans- en acteertalenten kunnen ontwikkelen. Het Siggy Theater werkt nauw samen met het Kennemer Theater.

‘Parel’
Vrijdagmiddag, te midden van de gasten, onder wie burgemeester Martijn Smit van de gemeente Beverwijk, knipte Ashwin, lid van de toneelgroep van de SIG, het lint door, waarmee het theater officieel voor geopend werd verklaard. Martijn Smit noemde het theater een ‘parel’ voor Beverwijk. Niet alleen vanwege de lokale culturele functie, maar ook om de ontmoeting en verbinding die er voor Beverwijkers – cliënten, buurtbewoners, vrijwilligers, plaatselijke artiesten en ondernemers – ontstaat. Ook SIG-bestuurder Jan Kroft benadrukte die verbindende kracht van het nieuwe buurttheater en bedankte onder meer het Kennemer Theater voor de adviezen en samenwerking. Na de speeches verzorgden cliënten van het Siggy Theater een muzikaal optreden en sloot ‘onze’ Rico de middag af met een paar meezingers, waar de gasten enthousiast aan meededen. Ook de hapjes en de drankjes werden verzorgd door cliënten van onze dagbesteding.

Feest
Zaterdag was het groot feest in en rond het Siggy Theater. De deuren gingen open voor cliënten, vrijwilligers, buurtbewoners en potentiële gebruikers van het theater. Vanaf 11 uur kregen bezoekers in groepen gedurende een uur een vrolijk programma aangeboden, met hapjes en drankjes, een goochelaar in de foyer en presentaties van cliënten in de grote zaal. Bij de optredens daarna van Cock Zwanenburg en ‘onze’ Rico ging iedereen ‘los’, inclusief polonaise.